˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Xiu Mai – vietnamesiska köttbullar

En självklar favorit för hela familjen. Funkar lika bra som snabb vardagsmat som till fest. Serveras gärna med ett fruktigt öl.

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    fläskfärs

  • 1 st

    kruka koriander

  • 1 st

    gul lök

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 1 st

    morot

  • 1 dl

    kycklingbuljong

  • 2 msk

    ostronsås

  • 1 msk

    strösocker

  • 1 msk

    ströbröd

  • Salt och svartpeppar

  • Rapsolja


  • Sås
  • 1 st

    röd chili

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 dl

    strösocker

  • 1 dl

    fisksås

  • 1 dl

    färskpressad citronsaft

  • 0,5 dl

    vatten


  • Serveras med
  • 1 dl

    hackade jordnötter

  • 1 st

    kruka koriander

  • 1 st

    riven gurka

  • 3 st

    rivna morötter

  • 200 g

    äggnudlar

Gör så här

  1. Börja med att göra såsen: Hacka chilin och vitlöken fint och blanda med resten av ingredienserna till såsen. Ställ in i kylskåpet. (Kan med fördel förberedas dagen innan)
  2. Riv vitlöken, den gula löken och moroten på den fina sidan av rivjärnet.
  3. Hacka koriandern fint och blanda med alla ingredienser utom färsen och låt blandningen stå i några minuter.
  4. Blanda sedan snabbt ihop färsen med blandningen och forma ganska stora köttbullar som du steker i rapsolja tills de får fin färg och är klara rakt igenom.
  5. Lägg upp nudlar i en stor skål och lägg på köttbullar, riven gurka och rivna morötter. Häll över rikligt med sås och strö över hackade jordnötter och koriander!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV